Input:

Provedba javnih otvaranja ponuda za vrijeme Covid-19

9.5.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

16.4 Provedba javnih otvaranja ponuda za vrijeme Covid-19

Marijana Šperanda, dipl.oec.

Provedba javnih otvaranja ponuda predstavlja dodatni izazov u trenutnoj situaciji sprječavanja širenja Corona virusa. Stoga se postavlja pitanje kako isto provesti kada su na snazi mjere o ograničavanju kretanja i boravka u istoj prostoriji više ljudi.

U odnosu na navedenu problematiku, Uprava za politiku javne nabave je 25. ožujka 2020. godine donijela mišljenje kojim se smanjuje rizik prenošenja virusa COVID-19, u bitnom, daje preporuku naručiteljima da postupaju sukladno Odluci o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, i isto je sljedećeg sadržaja:

„S obzirom na novonastalu situaciju u vezi s epidemijom izazvanom Corona virusom, kao i brojna pitanja dionika u sustavu javne nabave, naručitelja i ponuditelja, upućena Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao središnjem tijelu za politiku javne nabave, a koja se odnose na postupak javnog otvaranja ponuda i osiguranje javnosti u toj fazi postupka javne nabave, Ministarstvo daje sljedeće preporuke:

U slučajevima kada je obvezno javno otvaranje ponuda (u praksi je to najčešće otvoreni postupak javne nabave), sudjelovanje ovlaštenih predstavnika ponuditelja, ali i drugih


 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: